Θα πιστέψουμε μόνο στην πράξη

Ακριβώς δυο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των Ευρωεκλογών, μιας εκλογικής διαδικασίας που όπως αναμένεται θα επιφέρει την τιμωρία των δυο κομμάτων της κυβέρνησης, ο κύριος Βεργίνης προχώρησε σε μια αποκλειστικότητα κατά τον ίδιο που λέει πως θα επαναφέρει από 1ης Ιουνίου την σύνταξη για 23.000 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Πραγματικά, αν και θεωρούμε τον διοικητή του ΟΓΑ αξιόλογο άνθρωπο και σίγουρα περισσότερο αξιοπρεπή από τους πολιτικούς του προϊστάμενους, ωστόσο κάποια πράγματα φαίνονται παράξενα.

Πρώτων, αναφέρεται πως σε 8 μέρες θα επαναφερθεί η σύνταξη σε ανασφάλιστους που έχει κοπεί, χωρίς όμως να λέει ποια θα είναι τα κριτήρια και χωρίς να έχει κατατεθεί τροπολογία. Λέει μόνο ένα νούμερο και μια ημερομηνία

Δεύτερον, Θυμόμαστε πως ο Αντώνης Σαμαράς στην Θεσ/νικη θα έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις για το θέμα αυτό. Παρουσιάσαμε σε προηγούμενη αναρτησή μας πόσο βαρυσήμαντες ήταν οι δηλώσεις. Που εκτός του ότι είπε πως μας αγαπάει δυο φορές και πως έχουμε υποστεί αδικίες, είπε επακριβώς πως δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή ( 7 ημέρες πριν), πως δεν μπορούσε άμεσα αυτό να το αλλάξει.

Εάν βρέθηκε ο τρόπος οι αδικίες αυτές, 7 ημέρες μετά να αποκατασταθούν άμεσα, μακάρι αλλά οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι εάν συνυπολογίσουμε και τον χρόνο που το ανακοίνωσε ο Βεργίνης.

Θεωρούμε πως η πίεση που ασκούμε πολλοί από μας (δυστυχώς όχι όλοι, υπάρχουν και "νεροκουβαλητές") δημιούργησε μεγάλη εκλογική πίεση στον Αντώνη Σαμαρά και στους υποψηφίους του που τον αναγκάζει λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές να μας εντάξει στην παροχολογία του.

Μακάρι να χορηγηθεί το επίδομα του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες κι ας είναι και την 1η Ιουλίου κι ας είναι και την 1η Αυγούστου. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας.
Την πάτησαν όμως τώρα σαν τον βοσκό με τον λύκο στον μύθο του Αισώπου και θα πιστέψουμε μόνο στην πράξη

Σχόλια