Ο Ντούλες σε μια δύσκολη "αποστολή"

Κρίσιμο ρόλο στην δρομολόγηση εξελίξεων και την εκτόνωση της έντασης που έχει προκύψει στο πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας και κυριαρχεί την πολιτική της τάξη, έχει αναλάβει ο βουλευτής της ΕΕΜ και Πρόεδρος της Ένωσης  Ανθρώπινων Δικαιώματων – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες. 
Πρόκειται για τη θεσμική του θέση ως Αντιπροέδρου του σώματος της Βουλής της Αλβανίας, όπου επιβλέπει τις διαδικασίες στην Επιτροπή Εντολών και Πειθαρχίας του Σώματος, στην οποία έχει αποταθεί η Γενική Εισαγγελία του Κράτους προκειμένου να λάβει εξουσιοδότηση φυλάκισης για δύο κοινοβουλευτικούς. 
Συγκεκριμένα ο Τομ Ντόσι πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο Μαρκ Φρόκου, Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αμφότεροι κατηγορούμενοι για ψευδή κατάθεση καθώς και άσκηση βίας για την κατάθεση ομολογίας τρίτου προσώπου, στην πολύκροτη υπόθεση που οι ίδιοι έγειραν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Ιλιρ Μέτα οργάνωνε τη δολοφονία του πρώτου. Εφόσον το όνομα του Προέδρου του σώματος εμπλέκεται ο ίδιος εξαίρεσε εαυτόν απ’ τη διαδικασία και ο Ντούλες ως Αντιπρόεδρος του σώματος ανέλαβε.
Ασφαλώς δεν είναι απ’ τις υποθέσεις που οποιοσδήποτε πολιτικός θα αισθάνονταν χαρά για την οποιαδήποτε ανάμειξη. Επειδή πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση ανάμειξης πολιτικής και συμφερόντων πέραν αυτής, νομίμων και μη επιχειρηματικών παιχνιδιών, ισχυρών ανδρών και κυρίως του γεγονότος ότι η αντιπολίτευση το έχει αναγάγει σε μείζων θέμα αντιπαράθεσης, στους χειρισμούς του Ντούλε εστιάζει η προσοχή της κοινής γνώμης. Με τις χρονίζουσες αδυναμίες που παρουσιάζουν τα θεσμικά όργανα στην Αλβανία και τη διαφθορά που χαρακτηρίζει τη λειτουργία των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών προφανώς πρόκειται για δύσκολη αποστολή.
tachydromos

Σχόλια