«Δικαιώματα των μειονοτήτων, δημοκρατία και η ενσωμάτωση»



Το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργάνωσε ημερίδα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου) με θέμα «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΩΤΗΤΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», με προσκεκλημένους και συμμετέχοντες ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκπροσώπους των εθνικών, γλωσσικών και πολιτιστικών μειονοτήτων στην Αλβανία.


Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες επεσήμανε μεταξύ άλλων την έλλειψη ακόμη αξιόπιστης απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία κατά τα πρότυπα και τις παραμέτρους του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Αλβανία είναι η μόνη χώρα που φιλοδοξεί την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια και δεν έχει ακόμη έναν ολοκληρωμένο νόμο για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.


Περαιτέρω το λόγο την πήρε η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κα Kόζαρα Κάτι η οποία μίλησε για την πολύχρονη εμπειρία της στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.


Στην συνέχεια εκπρόσωποι της «Ομόνοιας» (για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα), της «Ένωσης Βλάχων» (για του Ελληνοβλάχους), «Moraca-Rozafa» (Μαυροβουνίους της Σκόδρα), «Jedinstvo»(σύλλογος Σέρβων στην Αλβανία) , «Sfinksi»( Εθνικός Μειονοτικός Σύλλογος των Αιγυπτίων στην Αλβανία) κ.ά. μίλησαν για την κατάσταση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αντίστοιχων προβλημάτων των κοινοτήτων τους. Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν επίσης ξένοι διπλωματικοί αντιπρόσωποι διαπιστευμένοι στα Τίρανα.





pbdnj5
pbdnj4
pbdnj2
pbdnj16
pbdnj3
pbdnj9
pbdnj14
pbdnj12
pbdnj11
pbdnj
pbdnj6
pbdnj7
pbdnj15
pbdnj10

Σχόλια