Αλβανοί εθνικιστές έκαψαν ελληνική σημαία και βεβήλωσαν το μνημείο του Θύμιου Λώλη


Ο γνωστός, πλέον, επικεφαλής του εθνικιστικού Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, Tahir Veliu ξανά χτύπησε με μια ακόμη ανθελληνική ενέργεια.

Σήμερα, νωρίς, το πρωί, μέλη του κινήματος έφθασαν στο χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινίκης, προκάλεσαν φθορές στο μνημείο του οπλαρχηγού Θύμιου Λώλη και έκαψαν την ελληνική σημαία που βρίσκονταν στο σημείο, δίπλα στην αλβανική και την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γεγονός δημοσιοποίηθηκε από τους ίδιους μέσα από ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Όλες τις προηγούμενες μέρες με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο, διάφοροι αλβανικοί εθνικιστικοί κύκλοι καλλιέργησαν ένα ανθελληνικό κλίμα, το οποίο επιχείρησε να μετουσιώσει, ενδεχομένως, σε ψήφους με μια "ακτιβιστική" ενέργεια ο Veliu.

O Velliou κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει προκαλέσει με αντίστοιχες ενέργειες και στην Χιμάρα και στην Δρόπολη και στον Βούρκο ενώ έχει χαρακτηριστεί persona non grata στην Ελλάδα και του έχει απαγορευτεί η είσοδος.

Ασφαλώς ευθύνη για όλο αυτό έχει ο Έντι Ράμα, ο οποίος με την ανθελληνική ρητορική και πρακτική που ξεδιπλώνει κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, προσφέρει φύλλο συκής σε διάφορους ακραίους εθνικιστικούς και ισλαμικούς κύκλους, οι οποίοι βάλουν κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες πριν κάηκε η ελληνική σημαία και στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στους Αγίους Σαράντα για πολλοστή φορά.

Σχόλια