Δεν βγαίνει ο προγραμματισμός στο PDIU και αναμένεται να εντείνει την ανθελληνική ρητορική


Φαίνεται πως οι τσάμηδες του PDIU δεν έκαναν καλά τους προεκλογικούς λογαριασμούς. Στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν με τη σθεναρή αντίσταση του Δ.Κ. του Λ. Μπάσα και των άλλων μικρών συμμάχων του ότι δεν θα μπει στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, αλλά και τη δυσκολία που διαφαίνονταν σε μια συμφωνία Ράμα-Μπάσα, οι τσάμηδες θεώρησαν πως ήρθε η ώρα να αυξήσουν τον αριθμό των βουλευτών τους καθόσον το εκλογικό πεδίο θα είναι ανοιχτό με τη μη συμμετοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Επίσης τα μικρά κόμματα γύρω από το Ράμα (ακόμη και το LSI του Μέτα) δεν διανοούνταν πως σε περίπτωση συμφωνίας με το Μπάσα, οι εκλογές απλά θα σπρώχνονταν μόνο μια βδομάδα!! Όλοι αυτοί ήλπιζαν πως σε περίπτωση συμφωνίας οι εκλογές θα πάνε πέρα από το Σεπτέμβρη, ώστε να μπορούσαν να έκαναν και τη συμμαχία με το Σ.Κ του Ράμα, ώστε να μεγιστοποιούσαν την ψήφο τους. Μέσα σ΄αυτά  είναι το κόμμα των τσάμηδων, αλλά και το ΜΕΓΚΑ το οποίο θεώρησε πως ήρθε η στιγμή  να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρο παραγκωνισμού του ΚΕΑΔ.

Από τα κόμματα που δέθηκαν στο άρμα του πλέον ανθέλληνα  Έντι Ράμα, το τσάμικο PDIU φαίνεται να είναι ο μεγάλος χαμένος, καθότι η αυτόνομη κάθοδο  το δυσκολεύει αφάνταστα να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους. Μάλιστα αλβανός εκλογολόγος με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2013 του δίνει μόνο δυο έδρες. Εδώ να θυμίσουμε επίσης πως ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος των τσάμηδων, στις προηγούμενες εκλογές βγήκε από το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, στην πορεία  όμως εγκατέλειψε το ΔΚ και στήριξε φανατικά τον ανθέλληνα Έντι Ράμα.

Η ανησυχία αυτή των τσάμηδων είναι έκδηλη. Στις δημόσιες εμφανίσεις των στελεχών του διακρίνεται έντονη νευρικότητα, ενώ το ίδιο διαβάζει κανείς και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με τη συμφωνία Ράμα-Μπάσα. Στην ανακοίνωση, ενώ χαιρετίζουν τη συμφωνία Ράμα-Μπάσα, σημειώνουν αυτό που τους καίει πως» η άρση της δυνατότητας για συμμαχίες με συμφωνία ανάμεσα σε δυο κόμματα, δυνατότητα που προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο ως δικαίωμα όλων των πολιτικών κομμάτων, δίνει τη δυνατότητα για αυτόνομη κάθοδο. Όμως, αυτή η δυνατότητα δεν συνοδεύεται από ένα εθνικό αναλογικό σύστημα που θα δώσει την ίδια αξία στην ψήφο για κάθε αλβανό και πολιτικό κόμμα».

Κατά συνέπεια, το PDIU για να αποσπάσει την ψήφο όχι μόνο των τσάμηδων, αλλά και άλλων εθνικιστών και ανθελλήνων που εξέθρεψε  ο Ράμα κατά τη διακυβέρνησή του, αναμένεται να ριζοσπαστικοποιήσει τις θέσεις. Προφανώς όταν λέμε για θέσεις δεν εννοούμε θέσεις για πολιτικά και οικονομικά θέματα, οι μόνες «θέσεις» του Ιντρίζι είναι η ακραία ανθελληνική ρητορική. Άλλωστε μια πρώτη γεύση των εθνικιστικών κορωνών που θα ακολουθήσουν είναι το σύνθημα τους: Έχουμε παρά μια πατρίδα.


deropoli.com

Σχόλια