Δυστυχώς, τα μαντάτα έφτασαν!

Δυστυχώς, δικαιώθηκα και πάλι! Δυστυχώς, τα μαντάτα έφτασαν! Σήμερα στις 18.10.2017 έφτασαν οι ειδοποιήσεις μαντάτα για την κατεδάφιση των 19 χτισμάτων στο Σπήλαιο της Χιμάρας στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής αυτής. Σε πέντε μέρες οι Χιμαραίοι κάτοικοί τους θα πρέπει να τα εκκενώσουν (!) για να λάβει έργο η μπουλντόζα !!!

Ήταν γνωστό ότι θα φτάναμε εδώ! Δεν έχει τώρα ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι "οι πολιτικοί μας" που ανέλαβαν τη διευθέτηση του θέματος αυτού παραπλανούσαν τους ενδιαφερόμενους, την επίσημη πολιτική και την κοινή γνώμη στην Αθήνα, ότι λόγω πίεσής τους, δηλαδή των πολιτικών μας με τη στήριξη των προαναφερόμενων παραγόντων, είχαν αναγκάσει τον Ράμα να αναδιπλωθεί επ αορίστου στο θέμα.

Ούτε το γεγονός ότι εμείς είχαμε προειδοποιήσει ότι η προσπάθεια για πολιτικά οφέλη από μέρος των δικών μας ηγετών και για την κάλυψη των ενοχών τους στο θέμα της Χιμάρας, οδηγούσε σε λάθος δρόμο την προάσπιση των περιουσιακών δικαιωμάτων της Χιμάρας.

Ούτε το γεγονός ότι τις προτάσεις που εμείς κάναμε για την συλλογική αντιμετώπιση του θέματος, κάποιοι τις δανειζόταν και με τις γνωστές εκπτώσεις, καταχρήσεις και μονομέρειες, προσπαθούσαν να επωφεληθούν πολιτικά!

Σημασία έχει το γεγονός ότι ο Ράμα, από τη στιγμή που είχε βάλει στο δικό του λούκι τους δικούς μας, ζητούσε να καλύψει κάθε δυνατό εμπόδιο στους στόχους του.

Μετά τη σούπα που τάισε ο ίδιος προσωπικά τους δικούς μας και συμφώνησε μαζί τους ότι αν εκείνοι είχαν κάποιο θέμα με τις απαλλοτριώσεις των χτισμάτων που θα κατεδαφίζονταν, να έβρισκαν κοινή γλώσσα, ο Ράμα έστειλε στους δικούς μας δύο Υπουργούς του να συζητήσουν μαζί τους τις ενδεχόμενες οικονομικές αυτές διαφορές και διεκδικήσεις.

Λοιπόν ο Ράμα έδινε στην υπόθεση μια καθαρά οικονομική διάσταση αποτρέποντας κάθε εθνική (!!!) και οι δικοί μας χόρευαν στο σκοπό του.

Προς το σκοπό αυτό η κυβέρνηση του Ράμα
ανέβασε την τιμή απαλλοτρίωσης ανά τετραγωνικό στα 500 ευρώ. Το δόλωμα έπιασε εφόσον στη δεύτερη συνάντηση με τους Υπουργούς στη Χιμάρα, οι δικοί μας σκοτώθηκαν για το ποιος θα δηλώσει προς απαλλοτρίωση, περισσότερα τετραγωνικά. Ταυτόχρονα ο καθένας προσπαθούσε για τον εαυτόν του χάνοντας και αγνοώντας την ομοψυχία και εθνική υπόθεση.
Επίσης, ο Ράμα επέτρεπε στους δικούς μας να φωνάζουν, να φωνάζουν, να φωνάζουν, γνωρίζοντας ότι κάποια μέρα οι φωνές τους δεν θα είχαν αντίκρισμα και θα απαξιώνονταν εκθέτοντας έτσι ανεπανόρθωτα και την Αθήνα.

Οι δικοί μας στο εσκεμμένο τους έργο παραπλάνησης της Αθήνας, διότι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αλβανική πλευρά τους κρατάει και ελέγχει γερά, πλάσαραν το παζάρι αυτό ως επιτυχία (!!)
Τώρα που η φούσκα έσπασε, ζητούν ξανά από την Αθήνα να τους ξελασπώσει !!!. Αλλά τι θα πει τώρα η Αθήνα εφόσον οι δικοί μας συμφώνησαν με το Ράμα στη λύση της απαλλοτρίωσης στο βωμό του δημοσίου όφελους;;;!

Για να δώσουν σημασία στον εαυτόν τους λένε ότι ο Ράμα προέβη στην απόφαση αυτή για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα εκκωφαντικά σκάνδαλα με τα ναρκωτικά. Ξανά κάνουν λάθος. Ο Ράμα θεωρεί τη στιγμή χρυσή, διότι κανείς πλέον δε θα προσέξει το θέμα της Χιμάρας, θέμα το οποίο, από την άλλη, οι δικοί μας το κατάντησαν σε πέντε δεκάρες!!!


Παναγιώτης Μπάρκας
18 Οκτωβρίου 2017

Σχόλια