Σύσκεψη Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ


Αυτό που πιστεύουμε είναι ιερό και πρέπει να το παλεύουμε. Για μας είναι ιερό να παλεύουμε για τη δημοκρατία, για τα πραγματικά δικαιώματα της μειονότητας και δεν πρέπει να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε δυσκολία προκύπτει», είπε ο αντιπρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ ,κύριος Νίκος Κούρης, στη σύσκεψη του διευρυμένου Εθνικού  Συμβουλίου του Κόμματος των Ελλήνων που το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Μεσοπόταμο του Δήμου Φοινικαίων.

Με αυτό το πνεύμα διεξήχθηκαν όλες οι συζητήσεις πάνω στα θέματα ημερήσιας διάταξης  που ήταν η  έκθεση για τις βουλευτικές εκλογές του 2017 και οι πρόσφατες πολιτικές και άλλες εξελίξεις στα θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Πέρα από τα ανεπαρκή αποτελέσματα, πέρα από κάθε δυσκολία που αντιμετωπίσαμε, το Κόμμα μας στάθηκε όρθιο γιατί είχε ξεκάθαρες  ιδέες για το τι πρεσβεύει και τι υπερασπίζεται, επισήμανε ο πρόεδρος του Κόμματος κύριος Χρήστος Κίτσος. Ήταν ο μοναδικός πολιτικός φορέας που αντιπροσώπευε ατόφια στο ψηφοδέλτιο τον Ελληνισμό, αλλά δυστυχώς, δεν έτυχε της προσοχής των ομογενών, επειδή προεκλογικά δημιουργήθηκαν σκόπιμα συγκεχυμένες καταστάσεις από κυκλώματα που επιμένουν να συντηρήσουν  την ίδια κατάσταση στο χώρο μας. Η Ελληνική Μειονότητα έχει ανάγκη από εθνικό φορέα, κυρίως τώρα που βάλλεται σκληρά και από την πολιτεία και από παρακρατικούς φορείς. Η συνεργασία μας με τους Έλληνες μέσα στους κόλπους της Ομόνοιας και η ξεκάθαρη προσήλωση στα εθνικά μας θέματα επιβάλλεται σήμερα όσο ποτέ άλλη φορά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το ασύμφορο κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί ανάμεσά μας, τόνισε ο κ. Κίτσος.

Σε συνέχεια εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους οι σύμβουλοι Γ. Ζαφείρης, Στ. Σέντης, Η. Νικόλας, Φ. Τσαβίσης, Α. Δήμας, Πτ. Πέτας, Σπ. Μητσιώνης, κ.ά. σχετικά με την οργάνωση του κόμματος στη βάση, την καλύτερη ανάδειξη της δραστηριότητας του φορέα, την επανέκδοση της εφημερίδας, αλλά και την συμπερίληψη σε ημερήσια διάταξη των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο χώρο της ΕΕΜ, όπως είναι τα περιουσιακά, η ασφάλεια, παιδεία, πολιτισμός και απασχόληση.

Σχετικά με αυτά ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Καλυβιώτης ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΕΣ θα γίνει ανοιχτών των θυρών στη Δίβρη  όπου θα τεθούν επί τάπητος συγκεκριμένα από τα παραπάνω θέματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια