Ξεκίνησε η τριήμερη διαπραγμάτευση Κοτζιά - Μπουσάτι στην Κορυτσά [Βίντεο]


Χθες ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας, στην Κορυτσά αυτή τη φορά, μετά την πρώτη συνάντηση στην Κρήτη.

Αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρονται στο περιεχόμενο της συνάντησης Κοτζιά – Μπουσάτι στην Κορυτσά και μάλιστα διατυπώνουν διάφορες θεωρίες.

Στο Report TV, αναφέρεται ότι οι δύο αντιπροσωπείες βρίσκονται στο ξενοδοχείο πολυτελείας «Life Galery» της Κορυτσάς, ανακαινισμένο ελληνικό αρχοντικό, «προκειμένου να βγάλουν λευκό καπνό»,  επικαλούμενο αλβανικές πηγές που συμμετέχουν στις συνομιλίες, αναφέρει ότι η πρώτη ημέρα θα ξεκινήσει με αλβανικά ζητήματα, όπως η εκκλησιαστική περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και η τρέχουσα κατάστασή της.

Την επόμενη ημέρα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, ενώ το αλβανικό δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές που παρευρίσκονται στις συνομιλίες αναφέρει ότι η αλβανική πλευρά θα επιδιώξει την άρση των εμποδίων στις μετακινήσεις των τσάμηδων προς την Ελλάδα. Για την Ελλάδα, όπως είναι διακηρυγμένο, δεν υπάρχει «τσάμικο ζήτημα».

Τέλος, αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Νίκο Κοτζιά ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από αυτήν τη συνάντηση, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα.

H πρώτη μέρα των των τριήμερων διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν στις 15:00 έκλεισε με μια βόλτα των δυο υπουργών στο παζάρι της πόλης.
Συνοδεία του Δημάρχου Σωτηράκ Φίλο, καθώς και εκπροσώπων των δύο αντιπροσωπειών, κατά τη διάρκεια του δείπνου την Παρασκευή, οι δύο επικεφαλής διπλωμάτες χρησιμοποίησαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το παλιό παζάρι της Κορυτσάς και κάθισαν σε ένα από τα καφέ της πόλης για λίγα λεπτά.


Σχόλια