Η παραίτηση του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανοίγει τον δρόμο στην επικυριαρχία του μαύρου

Ο κ. Λεωνίδας Παπάς μας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την ημέρα του Αγίου Γεωργίου !!!, την ημέρα του Αγίου τροπαιοφόρου στρατιωτικού, με ιδιαίτερη απήχηση στον δικό μας μαρτυρικό τόπο. Που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με το γνωστό εκκλησιαστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο και προφίλ, πάει κόντρα στο πνεύμα ανατροφής του στην αποστολή ως ηγέτης μιας υψηλής εθνικής υπόθεσης.

Ο πρόεδρος κάνει από την άλλη μια άγνωστη πράξη για τους πολιτικούς του τόπου μας, -υποβάλλει την παραίτησή του. Πράξη ευθιξίας !!! Τόσο το περισσότερο όταν δηλώνει ότι σκοπός της παραίτησης είναι η ευαισθητοποίηση, έστω και με την πράξη της παραίτησης, της κοινότητάς μας για τα κακώς κείμενα στα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και γενικότερα της εθνικής μας υπόθεσης (και αυτό έχει περισσότερη σημασία).

Την ίδια στιγμή μας λέει πως παρά το γεγονός ότι κατά τη θητεία του η ΟΜΟΝΟΙΑ επιδίωξε και ήταν, κατά τον Πρόεδρο, στις επάλξεις του αγώνα των Βορειοηπειρωτών προς πάσα κατεύθυνση, το κοινό μας δεν εισάκουσε στις πολλές προσπάθειες ανασυγκρότησης, αναδιοργάνωσης, αναπροσδιορισμού των εθνικών στόχων που ο ίδιος ανέλαβε.... (άλλη αντίφαση κι εδώ) που με τη λογική αυτή σημαίνει ότι ο θεσμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει χάσει τις αξίες του και έχει εξοστρακιστεί του εθνικού στόχου...!!

Αλλά κι αυτό ο πρόεδρος το απορρίπτει στο κείμενο της παραίτησης.

Μας λέει ότι υπήρξαν και υπάρχουν παράγοντες που δε θέλουν την ΟΜΟΝΟΙΑ το σπίτι όλων των Ελλήνων, αλλά το δικό τους μαγαζί. Που σημαίνει ότι θέλουν την εθνική ελληνική μειονότητα ( με λαϊκούς όρους) μια αγελάδα που να την αρμέγουν για προσωπικό λογαριασμό , οφέλη και κέρδη και για λογαριασμό των όσων εξυπηρετούν, αλλά καμιά σχέση έχουν με την εθνική μας υπόθεση . Αυτό το σκότος, μας λέει ο πρόεδρος , είναι πολύ ισχυρό και προς τον σκοπό του δεν υπολογίζει ούτε εθνικό χρέος, ούτε εθνική υπόθεση, ούτε ενότητα, ούτε εθνική σύμπνοια...!!! Είναι ακριβώς αυτοί οι παράγοντες- το μαύρο της φάρας μας, που χρόνια μας καταπλάκωσε και εξουδετερώνει κάθε εθνική αξία και που μαζί με τα λάθη του προέδρου, που ο ίδιος σωστά δηλώνει ότι απογοήτευσε, όλους όσους προσδοκούσαν καλύτερες (εθνικά) ημέρες στο πρόσωπό του, οι οποίοι τον αναγκάζουν τώρα να παραιτηθεί ....
Ο πρόεδρος όμως, αντί να καλέσει τα υγιή κομμάτια του Ελληνισμού σε μαζικές αντιδράσεις εναντίων του μαύρου αυτού, ειδικά μετά το τελευταίο πραξικόπημα που το μαύρο διέπραξε προσφάτως στο θεσμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μας καλεί να κλείσουμε το ένα μάτι, αν όχι και τα δύο, ... για να αφήσουμε το μαύρο να παρελάσει ανενόχλητο στο σκοπό του, χωρίς καμιά αντίσταση!!!

Και για να επιβεβαιώσει το όλο αλαλούμ ο πρόεδρος, με την αντίληψη του μαγαζιού, μας λέει ότι υποβάλλει την παραίτηση χωρίς να μας λέει σε ποιον και ότι αφήνει διάδοχο όποιον "θεσμικά" ακούγεται καλύτερα .... Με άλλα λόγια μας λέει ότι το μαύρο είναι τόσο ισχυρό που δεν αξίζει τον κόπο να αντισταθούμε, αλλά να βρούμε τρόπους συνύπαρξης...και συνενοχής, όταν επί δεκαετίες ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου δίνει σκληρές μάχες για να ξεκουμπιστεί το μαύρο, (στο πρόσωπο του κυρίου Προέδρου πίστεψε ότι θα ήταν ο συντονιστής στις αυθόρμητες προσπάθειες αντίστασης,) το βγάζει το μαύρο από την πόρτα και άλλοι το μπάζουν από το παράθυρο, τόσο που κόστισε στον Ελληνισμό πάρα πολλές ενέργειες και θυσίες, αλλά συνεχίζει και θα συνεχίσει να επιμένει....


Παναγιώτης Μπάρκας
23 Απριλίου 2018

Πηγή

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών