Ο διαχρονικός, ύπουλος και επικίνδυνος γενιτσαρισμός μας

Όταν ερευνούσα τα αρχεία για να γράψω το βιβλίο μου "Τα ταξίδια της Φηγού", τρίτο τόμο, εντόπισα ότι αρκετοί απόγονοι των μεγάλων βορειοηπειρωτικών οικογενειών, που είχαν θυσιαστεί για τον Ελληνισμό, μετατράπηκαν σε εργαλεία του νεοσύστατου αλβανικού κράτους και κυρίως του βασιλικού καθεστώτος.

Αργότερα έγιναν "κομμουνιστές" εξυπηρετώντας με αφοσίωση το Χότζα! !!!

Οι απόγονοί τους, όπως και άλλοι σαν κι αυτοί, αμόλησαν από μέσα τους τον ελληνισμό, την ελληνική γλώσσα, την ορθόδοξη πίστη και αντιμετώπισαν την Ελλάδα με εχθρότητα διότι γνώριζαν πώς η αφοσίωση σ΄αυτή την νοοτροπία που καλλιεργούσε το καθεστώς Χότζα, τους εξασφάλιζε πόστα, καλές δουλειές και πολλά προνόμια ως υπηρέτες του καθεστώτος!!!

Δυστυχώς, συνεχίζουν να παραμένουν τέτοιοι και σήμερα!
Για να νιώθουν καλά μεταξύ των Αλβανών βλέπουν την Ελλάδα με περισσότερο ανθελληνισμό.

(Τελευταία σε μια εκδήλωση στο Αργυρόκαστρο μια βορειοηπειρώτισσσα τραγουδίστρια, παραζαλισμένη στον Αλβανισμό της αρνούνταν την καταγωγή της. Αυτό την έκανε να νιώθει καλύτερα στο περιβάλλον όπου βρισκόταν.)

Στους τάφους των γονιών τους δεν βάζουν σταυρό, μοιρολογούν αλβανικά... "Θέλουν" και την Ελλάδα, αλλά τη θέλουν για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή ταυτότητα (όχι ελληνική) (!!!)

Το φαινόμενο αυτό θυμίζει Τουρκοκρατία.

Για να τα είχαν καλά με την Τουρκοκρατία την οποία στα μέρη μας εκπροσωπούσαν Αλβανοί, δικοί μας΄, στο όνομα της προστασίας της θρησκείας τους (έστω κι αυτό το χαρακτηριστικό το οποίο ήταν τότε ιδιαίτερα ισχυρό) αποστασιοποιούνταν από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Και για να ήταν περισσότερο πιστικοί στα αφεντικά τους, έδειχναν ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο.... για να προκύψουν σήμερα, διακατεχόμενοι από το σύνδρομο ενοχής, οι φανατικοί ανθέλληνες από τη Ζαγοριά, τη Λιουντζεριά, είτε από τα μέρη του "Μπρεγκντέτι" (κυρίως με διαμονή στα Τίρανα και την Αλβανία, διότι όσοι είναι στην Ελλάδα είναι φανατικοί Έλληνες) ...

Την ίδια στιγμή οι προγονοί τους προκύπτουν ότι είχαν συνεισφέρει τα πάντα για τον ελληνισμό και αποτελούν βαριά κληρονομιά στην ιστορία του έθνους...!!!!

Αυτοί είναι οι διαχρονικοί Γενίτσαροι.

Αυτοί υπάρχουν και σήμερα, όταν την ίδια στιγμή το ρεύμα των κάποτε κρυπτοελλήνων δίνει επίμονα το παρόν του Ελληνισμού. Υπάρχουν όμως και πιο επικίνδυνοι Γενίτσαροι.... Πρόκειται γι΄αυτούς που όλοι μέρα κόπτονται για τον Ελληνισμό και τη νύχτα ή πισώπλατα τον μαχαιρώνουν αγιάτρευτα !!!!!


Παναγιώτης Μπάρκας
24 Απριλίου 2018

Σχόλια