Αλγερινοί μετανάστες κλέβουν σπίτι στη Δρόπολη


Οι αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις"Delta Force" περιπολούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά από έναν αυξανόμενο αριθμό προσφύγων και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η αστυνομία Αργυροκάστρου ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή τριών αλγερινών προσφύγων σε κλοπή κατοικιών στην Δρόπολη και τη σύλληψή τους. Αλβανική αστυνομία δήλωσε ότι 5 άλλοι πρόσφυγες από τη Συρία, την Αλγερία και τη Λιβύη εντοπίστηκαν στα σύνορα και παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές βάσει πρακτικών εθελοντικής παράδοσης. Οι αλβανικές αρχές μιλούν αυξανόμενη ροή προσφύγων, ιδίως από τη Συρία και τη Βόρεια Αφρική προς την αλβανική επικράτεια με το ταξίδι τους να συνεχίζεται στο Μαυροβούνιο.

Η αλβανική αστυνομία αναφέρει πως από την αρχή του έτους έχει εντοπίσει περισσότερους από τριακόσιους πρόσφυγες στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων καταλαμβάνουν οι Αλγερινοί (περίπου 110 άτομα), ακολουθούν οι Σύροι (100 άτομα), ενώ άλλοι πρόσφυγες ανήκουν σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Λιβύη, το Μαρόκο κλπ. Επίσης, συνελήφθησαν 7 άτομα που εμπλέκονταν στην διακίνηση τους.


Σχόλια