Οι Αυστραλοί «ανακάλυψαν» το Βουθρωτό!

Η αυστραλιανή ταξιδιωτική ιστοσελίδα traveler.com.au παρουσιάζει τα 10 κορυφαία αρχαία ελληνικά αξιοθέατα. Το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο ενός αρχαιοελληνικού ναού είναι οι εντυπωσιακές και πελώριες κολώνες. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τρεις ρυθμούς, τον Ιωνικό, τον Δωρικό και τον Κορινθιακό.

Τα κορυφαία αρχαιοελληνικά αξιοθέατα, κατά τους Αυστραλούς, βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο, στην Τουρκία, στην Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία.

Έτσι δίπλα στην Πέργαμο, την Έφεσο, τον Σελινούντα, την Ακρόπολη και τους Δελφούς, παρουσιάζεται και ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος του Βουθρωτού που βρίσκεται κοντά στους Αγίους Σαράντα.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται:

Το Butrint (Βουθρωτό) ιδρύθηκε ως μία ελληνική οχυρωμένη εμπορική πόλη κατά τον 6ο αι. π.Χ. και από πάνω της δεσπόζει μία ακρόπολη, ενώ από κάτω βρίσκεται ένα θέατρο, βίλες, δημόσια λουτρά διακοσμημένα με ψηφιδωτά, καθώς και άλλα δημόσια κτίρια. Τα ερείπια καλύπτουν τον ιλιγγιώδη αριθμό των 2.500 χρόνων, και περιλαμβάνουν ένα βαπτιστήριο του έκτου αιώνα και ένα οθωμανικό φρούριο του δέκατου ένατου αιώνα. Η αρχαία πόλη βρίσκεται στην όμορφη ύπαιθρο κοντά σε ένα ποτάμι, με θέα σε μακρινά βουνά.

epiruspost.gr

Σχόλια