Ανακάλυψαν και νέο εχθρό οι ηγέτες μας

"Οι δικοί μας ηγέτες" τα έβαλαν τώρα και με τον νέο "εχθρό" :-
την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί, όπως λένε, στην πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου Σταθεροποίησης και Συνεργασίας (SA Council) μεταξύ της Αλβανίας και της Ε.Ε. δεν γίνεται καμιά νύξη στο θέμα μειονότητας και τα δικαιώματά της , ειδικά σε ότι αφορά τις εξελίξεις στη Χιμάρα.....

Αυτό κύριοι "ηγέτες" είναι δικό σας προϊόν. Είναι η διεκδίκηση από σας δικαιωμάτων χωρίς επιχειρήματα. Σας τα λέγαμε και σας τα λέμε. Το θέμα της Χιμάρας εσκεμμένα το μετατρέψατε στα μέτρα σας. Σε ένα απλό οικονομικό θέμα απαλλοτρίωσης κάποιων κτιρίων. Ωστόσο, ενώ γνωρίζατε ότι επρόκειτο για σχέδιο δημοσίου οφέλους, γεγονός που δικαιώνει την κυβέρνηση, εσείς ταυτίζετε τα εθνικά δικαιώματα με τις λεπτομέρειες στην εφαρμογή του νόμου (!!) και για να είχατε άλλοθι, αφήσατε από το Φλεβάρη μέχρι τον Οκτώβριο 2017, να νομιμοποιηθεί χωρίς καμιά αντίδραση η απόφαση της κυβέρνησης για τις απαλλοτριώσεις στη Χιμάρα. Επιτρέψατε έτσι στο Ράμα να μας βγει και από πάνω, διότι για να σας αποστομώσει, απαλλοτρίωσε με την καλύτερη δυνατή τιμή το τετραγωνικό μέτρο στα προβλεπόμενα προς κατεδάφιση χτίρια, μάλιστα και για εκείνους που δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας (!!!!) (Χθες και σήμερα κάπου έξω από τα Τίρανα οι αστυνομικές δυνάμεις έβγαλαν δια της σκληρότατης βίας κατοίκους από τα σπίτια τους που προβλέπονται να κατεδαφιστούν για δημόσιο όφελος!!)

Και μετά την κίνηση αυτή του Ράμα, έπεσε και το άλλο επιχείρημά σας, αυτό που τόσα χρόνια δεν επιτρέπατε στους Χιμαραίους να πάρουν τους τίτλους τους ιδιοκτησίας, γιατί τους θέλατε, και ως κρέας για τα σκουριασμένα κανόνια σας, και για να τους κλέβετε τις περιουσίες τους και να τις πουλάτε στους μαφιόζους. Τώρα οι Χιμαραίοι ξύπνησαν και τρέχουν στα αρχεία του κράτους, αλλά είναι αργά ! (Ενώ εσείς για πρώτη φορά ίσως είδατε με σαφήνεια και χωρίς περιθώρια να πείτε ψέματα, πόσα απίδια χωράει ο σάκος σας στην Αστόρια των ΗΠΑ!!)

Για να καλύψετε τις ενοχές σας οδηγήστε σε νέες ενοχές. Λέτε ψέματα στην πολιτική ηγεσία στην Αθήνα, την παρασσύρατε, με αποτέλεσμα να απαξιωθούν οι θέσεις της έναντι των Τιράνων. (φτάσατε στο σημείο να γίνει αποδεχτή στην Αθήνα η άποψη δικών σας συνεργατών, ότι μειονότητα πλέον υπάρχει μόνο στη Χιμάρα, διότι οι άλλες περιοχές αλλοιώθηκαν. Έτσι σας συμφέρει για να καλύψετε τις εθνικές ενοχές σας για τα εξοντωτικά τραύματα που φέρατε στο σώμα της εθνικής ελληνικής μειονότητας) Κι αυτό γιατί:! Επειδή σε όλα αυτά, για τα οποία κατηγορείτε το Ράμα είστε και εσείς μέσα. Στη δημογραφική αλλοίωση, στις υφαρπαγές χιλιάδων στρεμμάτων γαιών, στη άνιση διαχείριση στον οικονομικό τομέα και στις απολαβές κοινωνικής μέριμνας, στη συμμετοχή στον κρατικό μηχανισμό κλπ. Είναι αυτός ο λόγος που γι΄αυτά τα τρανταχτά δικαιώματα δε βγάζετε λαλιά γιατί έχετε λερωμένη τη φωλιά.

Το ίδιο, όπως παλιά, κάνατε και με το νόμο για τις μειονότητες. Εσκεμμένα απείχατε από τις διεργασίες για την κατάρτισή του. Την τελευταία στιγμή "υποβάλλατε" δήθεν τις δικές σας προτάσεις και ευτυχώς που η αλβανική πλευρά δεν τις έλαβε υπόψη διότι κάποιες απ΄αυτές τις προτάσεις ήταν άκρως εθνικά επικίνδυνες. Και από την άλλη αντιμετωπίζουν τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητα από θέσεις γραφείου προγραμμάτων και οικονομικών απολαβών από συγκεκριμένους κύκλους.

Τώρα που ο νόμος εγκρίθηκε, ενώ φωνάζετε ότι μας παραβιάζει τα δικαιώματα, δεν φέρνετε κανένα επιχείρημα και ζητάτε από την Αθήνα να σας ξελασπώσει (!!!), ενώ θα πρέπει να ανασκουμπωθείτε για την κατάρτιση των νομοθετικών διατάξεων που αποτελούν στην ουσία την πραγματική υφή του νόμου.

Και σταματήστε να αναζητάτε αλλού τους εχθρούς. Οι πρώτοι, οι μεγαλύτεροι και πιο επικίνδυνοι εχθροί της εθνικής ελληνικής μειονότητας είστε εσείς !


Παναγιώτης Μπάρκας
18 Νοεμβρίου 2018

Σχόλια